Outplacement


Je verliest binnenkort je baan! Wat nu?


Je moet het bedrijf waar je werkt nu of in de nabije toekomst verlaten. Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn, zoals een reorganisatie, de recessie, een onoverbrugbaar meningsverschil of geen passend werk meer in de organisatie. Jouw toekomst is ineens onzeker. Het vaste maandelijks inkomen is niet meer zo vanzelfsprekend als het was en de schrik slaat je om het hart. Wat nu?
Jij moet verder, ondanks dat je niet voor deze situatie hebt gekozen! Outplacement kan gepaard gaan met emoties. Afscheid nemen van een werkplek moet zorgvuldig en met aandacht gebeuren. Het is niet gemakkelijk om te bepalen wat je vervolgstap is als je net ontslag hebt gekregen. Je wilt graag goed voorbereid de arbeidsmarkt op en maximale kansen hebben op een nieuwe baan. Misschien wil je niet langer in loondienst werken, maar voor jezelf beginnen. In dit outplacementtraject ga je ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen, wat past bij jouw talenten en kwaliteiten en krijg je al het nodige gereedschap om de volgende stap richting je droombaan werkelijkheid te maken. 
 

Wat kan ik je bieden?

Ik bied je professionele ondersteuning bij het hele proces van afscheid nemen van de oude situatie en het zoeken naar een nieuwe werkkring. Daarbij wordt rekening gehouden met jouw specifieke situatie, zoals je arbeidsverleden, je belastbaarheid, je wensen en mogelijkheden. 
In het te volgen traject combineren we zingeving en diepgang met een praktische, resultaatgerichte aanpak. Daardoor zul je nog bewustere en betere keuzes gaan maken voor de toekomst. Je krijgt inzicht in je persoonlijkheid, drijfveren, talenten en kwaliteiten, je passie en interesses, je werkwaarden en je persoonlijke missie. Ook elementen die je belemmeren om een volgende stap in je loopbaan te zetten pakken we aan.  Dan ga je de vertaalslag maken naar concrete branches, organisaties en functies. Je leert hoe je jezelf onderscheidend presenteert op de arbeidsmarkt, ook met behulp van de moderne sollicitatiemiddelen (social media). Op deze manier maak je een leuke, leerzame en uitdagende ontdekkingsreis waar je met veel plezier en trots op terug zult kijken!
 

Wat levert het je op?

 • een helder zelfbeeld (wie ben ik en wat kan ik?)
 • een duidelijk beeld van jouw passie en interesse (wat wil ik?)
 • een heldere, realistische en haalbare zoekrichting (wat is mogelijk?)
 • een duidelijk focus voor de nabije en verdere toekomst
 • een uitnodigend CV en motivatiebrief
 • een heldere persoonlijke presentatie
 • kennis van netwerken en social media
 • een concreet en persoonlijk doelen- en actieplan
 • een nieuwe passende baan of de eerste stappen in die richting gezet
   

Wat mag je verwachten?

Persoonlijke trajecten helemaal toegespitst op jouw behoeften en situatie.
​Een met hart en ziel betrokken professional
Een praktische en gerichte aanpak
​Een breed netwerk en mogelijkheden tot introducties
 

Meer informatie

Wil jij ook een volgende stap zetten in je carrière, heb je vragen of wil je meer informatie wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.