Angst, fobie en depressie overwinnen


 

Angst, fobie en depressie gaan vaak samen.


De angst of fobie kan gaan om een specifieke angst bijvoorbeeld voor een bepaald soort hond, een spin, vliegangst of angst om auto te rijden.
Het kan ook gaan om een geleerde angst, bijvoorbeeld de angst voor onweer die je hebt overgenomen van de gevoelens van angst hiervoor van je moeder.
Daarnaast het kan ook een gegeneraliseerde angst zijn; dit zijn vaak vage, subtiele of niet specifieke angsten. In dit geval is de angst geen emotie, maar een overprikkeling van het autonoom zenuwstelsel veroorzaakt door onderliggende emoties. Enkele voorbeelden zijn: bloosangst, sociale angst, paniekaanvallen en hyperventilatie.
Bij alle angsten ontstaat vaak ook vermijdingsgedrag met vervelende gevolgen zoals bijvoorbeeld minder sociale contacten en eenzaamheid.

Bij een depressie is er sprake van cirkelen door allerlei emoties zoals schuld, schaamte, spijt, angst, stress en boosheid. Je brein blijft maar piekeren om te proberen iets op te lossen.

Met IEMT kunnen zowel de angsten als de depressie heel goed en snel behandeld worden. Wil je meer weten over IEMT klik dan op over IEMT-coaching.  


Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.