Burnout


Langdurige (werk)stress kan je uitputten en leiden tot een burnout. Het is vaak moeilijk om te accepteren dat je een burnout hebt. Is een burnout een teken van zwakte? Integendeel. De meeste burnouts komen voor bij mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, de doorzetters en de perfectionisten.

​Signalen en oorzaken
Signalen van een burnout kunnen zijn:

  • Extreme vermoeidheid
  • ​Je raakt sneller geïrriteerd
  • Je bent aan het overleven (ploeteren) in plaats van leven
  • Teveel taken liggen op je te wachten, even overwerken ...
  • ​Cynisch praten over je werk
  • Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid of maag/darmproblemen
  • Slaapproblemen
Oorzaken van burnout kunnen liggen in het werk- of privé-situaties of ervaringen, maar ook in je karaktereigenschappen.

Wat kan ik voor je betekenen?
Ik kan je helpen je meer inzicht te geven in de oorzaken en gevolgen van jouw burnout. We brengen in beeld wat jouw specifieke situatie is en gaan dan aan de slag. Dit kan betekenen dat je werkt aan: bewustwording, draagkracht/draaglast, ontspanning, motivatie, grenzen stellen, doelen stellen, moeten versus willen, assertiviteit, etc.​

De IEMT (Integral Eye Movement Therapie) coachingmethode zet ik vaak in en zeker bij stress/burnout. Het is een snelle en effectieve methode om toe te passen wanneer je last hebt van angsten of andere emoties en gevoelens die ongevraagd of in te heftige mate de kop opsteken. Door deze methode verminderen of verdwijnen je ongewenste emoties. Ook op identiteitsniveau kan met IEMT een grote ontwikkeling worden doorgemaakt. De methodiek leidt tot goede resultaten zonder dat je de inhoud van de ervaring uitgebreid hoeft te herbeleven.  
 
Meer informatie?
Heb je vragen of wil je meer weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een informatief gesprek.