Over IEMT Coaching


Wil je af van die vervelende en ongewenste emoties, angsten of gevoelens? Zit je niet lekker in je vel, ben je onzeker of merk je dat je jezelf niet bent? Een IEMT- behandeling biedt in veel gevallen een goed resultaat! Ook wanneer je te maken hebt met traumatische beelden die je angsten of andere nare gevoelens bezorgen. Of wanneer je last hebt van terugkerende negatieve gevoelens zoals depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid.
IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapie. Het is een methode waarbij gewerkt wordt met oogbewegingen om gewenste veranderingen teweeg te brengen. Door de oogbewegingen worden nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt. Op deze manier kunnen negatieve gevoelens en bijbehorende herinneringen verminderen of verdwijnen. 
De methodiek heeft een sterke werkingskracht en leidt vaak snel tot goede resultaten zonder dat je uitgebreid je situatie hoeft toe te lichten of her te beleven. Je kunt ook hele oude herinneringen of ervaringen waar je in het nu nog last van hebt ermee aanpakken.
 
Ervaringen leren dat door IEMT onder meer negatieve gevoelens, piekeren en stress worden verminderd en een betere balans, meer ruimte, overzicht en inzicht ontstaat. 
IEMT kan onder meer ingezet worden bij:

  • Stress reductie
  • Burnout
  • Angst, fobie en depressie (steeds terugkerende ongewenste emoties en gevoelens)
  • PTSS, trauma’s en verliesverwerking (ingrijpende levenservaringen)
  • Identiteitsontwikkeling/persoonlijke ontwikkeling (piekeren, niet gezien worden, etc)
  • Fysieke klachten
Bij IEMT sporen we door het stellen van bepaalde vragen terug naar de kern van het probleem, dus naar het moment waarop ‘je hebt geleerd je te voelen zoals je je nu voelt’. Terwijl je denkt aan deze herinnering worden oogbewegingen gemaakt. Hierdoor wordt het brein gedwongen breder te kijken, denken en voelen bij deze herinnering. Er ontstaat meer afstand, de herinnering wordt vager en de emotionele lading verdwijnt. Daarbij wordt de herinnering geneutraliseerd opgeslagen in het geheugen en zal in het heden niet meer als negatief of lastig worden ervaren. De hersenen hebben geleerd om op een andere manier te voelen of te zijn.
Wil je een idee hebben hoe IEMT ongeveer werkt. Bekijk hieronder de video van de uitvinder:
Integral Eye Movement Therapy (AMT 2009) demo with Andrew T. Austin