Over IEMT Coaching


Wil je af van die vervelende en ongewenste emoties, angsten of gevoelens? Zit je niet lekker in je vel of pieker je veel? Ben je onzeker of merk je dat je jezelf niet bent? Een IEMT- behandeling biedt in veel gevallen een goed resultaat! Ook wanneer je te maken hebt met traumatische beelden die je angsten of andere nare gevoelens bezorgen. Of wanneer je last hebt van terugkerende negatieve gevoelens zoals depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid.


Wat is IEMT?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapie. In het Nederlands betekent dit Integrale Oogbewegings methode. Het is een krachtige coachmethode, die vervelende emoties, gevoelens en bijbehorende herinneringen helpt verminderen en vaak zelfs laat verdwijnen.
IEMT helpt je om gezonde grenzen te creëren tussen verleden en heden en tussen jezelf en de ander. 
De methodiek heeft een sterke werkingskracht en leidt vaak snel tot goede resultaten zonder dat je uitgebreid je situatie hoeft toe te lichten of her te beleven. Je kunt ook hele oude herinneringen of ervaringen waar je nu nog last van hebt ermee aanpakken.
 

Waar kan IEMT voor worden ingezet?

IEMT is heel breed inzetbaar, zowel bij volwassenen als kinderen.  IEMT kan worden ingezet voor:
 • Steeds terugkerende vervelende emoties
 • ​Stressreductie
 • Burn-out (preventie)
 • ​Angsten / fobieën
 • ​Depressie
 • ​Piekeren
 • ​Verliesverwerking
 • Trauma
 • Persoonlijke groei


Welk resultaat bereik je met IEMT?

​Afhankelijk van waar je voor komt, ervaart de één wat anders dan de ander. De één ervaart veel minder of geen vervelende emoties en gevoelens meer, de ander piekert minder en kan weer goed slapen. Weer een ander heeft minder of geen last van stress of fysieke klachten.
Veel cliënten vertellen me dat ze blijvend een betere balans, meer ruimte en ontspanning ervaren. Ook geven ze aan dat ze meer overzicht en inzicht hebben gekregen in hun probleem.

 

Hoe verloopt een IEMT-sessie?

Allereerst maken we kennis en vertel je waarvoor je komt. Vervolgens vertel ik wat over IEMT en geef ik aan of IEMT in jouw geval toegepast kan en mag worden.
In een IEMT-sessie stel ik specifieke vragen waardoor je bij de oorsprong of kern van je probleem komt. Terwijl je aan deze herinnering denkt, zorg ik dat je bepaalde oogbewegingen maakt. Hierdoor gaat het brein anders met deze herinnering om. De herinnering wordt vager en de emotionele lading verdwijnt. Zo komt de herinnering neutraal in het geheugen en zal niet meer als vervelend worden ervaren. 
Het gehele proces is niet moeilijk, ik begeleid je daarin.

Wil je een idee hebben hoe dat in z'n werk gaat? Bekijk hieronder de video van Andres T. Austin, de uitvinder van deze methode.
Integral Eye Movement Therapy (AMT 2009) demo with Andrew T. Austin


Ook voor kinderen

IEMT kan ook goed worden ingezet bij kinderen. Bijvoorbeeld, kinderen die last hebben van:
 • emoties (angst, boos, verdrietig, teleurgesteld) die te vaak en/of in te sterke mate opkomen
 • stress 
 • ​concentratieproblemen
 • verliesverwerking (bijvoorbeeld door een scheiding)
 • langdurige vermoeidheid.
Door met IEMT aan bovengenoemde klachten te werken, gaan kinderen zich ontspannen en meer rust en  concentratie ervaren. De hersenen zijn immers niet meer continu bezig ervaringen te verwerken. Hierdoor ontstaat bij het kind meer ruimte om te leren.
Het kan nodig zijn om ouders ook mee te behandelen.

Ik ben aangesloten bij de International Association for IEMT.
 

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.